Veiligheid

reisadvies georgie 07 02 2019Georgië is een relatief veilig land. Maar zoals in iedere hoofdstad moet je ook in Tbilisi op je eigendommen letten en mensen niet de gelegenheid geven om je spullen te stelen. Zakkenrollen, tasjesroof en straatovervallen komen overal ter wereld voor, vooral op drukke plaatsen als markten en in de metro.
Geld en belangrijke papieren kun je beter op je lichaam dragen, bijvoorbeeld in zakjes aan de binnenkant van je kleding of in een geldbuidel en daar waar mogelijk in de kluis van het hotel af te geven. Laat geen geld of kostbare zaken slingeren in je hotelkamer.Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden.

Reizen in de autonome republiek Abchazië in het noordwesten van Georgië en Zuid-Ossetië worden afgeraden. Ook de Pankisi kloof in het noordoosten van Georgië kun je beter mijden. Actuele informatie over de veiligheid in Georgië vind je op https://www.nederlandwereldwijd.nl de website van Nederland wereldwijd onder ‘Reisadvies Buitenlandse Zaken’. Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken: http://diplomatie.belgium.be vind je nuttige reisadviezen.

Reisadvies Buitenlandse Zaken