Reisinformatie

Reisdocumenten and visum

Visum

Een visum is niet meer verplicht voor reizen naar Georgië sinds juni 2005.

Persoonspapieren

Voor Georgië heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij terugkeer nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Op verzoek moet je het volgende kunnen tonen bij de douane in Georgië:
Een retour- of doorreisticket (aangeraden als je via een lucht- of zeehaven het land inreist).

Hoe visum te krijgen

Voor representatieve van naties vereiste visa aan Georgië, visa / toegangsbewijs voor 360 dagen (leges 100 GEL) toegang kan worden afgegeven aan de diplomatieke en consulaireposten van Georgië in het buitenland of door de Patrol Police van Georgië (sub-divisie orgaan van de Ministerie van Binnenlandse Zaken) aan de grensdoorlaatposten gelegen aan de Georgische staat Border-Tbilisi International Airport of op de volgende controleposten aan de grens met Armenië, Azerbeidzjan en Turkije: Sarpi en Vale controleposten op de grens van Turkije, Matsimi en Tsiteli Khidi (Red Brug) op de grens van Azerbeidzjan en Sadakhlo op de grens van Armenië.

Veiligheid

reisadvies georgie 07 02 2019Georgië is een relatief veilig land. Maar zoals in iedere hoofdstad moet je ook in Tbilisi op je eigendommen letten en mensen niet de gelegenheid geven om je spullen te stelen. Zakkenrollen, tasjesroof en straatovervallen komen overal ter wereld voor, vooral op drukke plaatsen als markten en in de metro.
Geld en belangrijke papieren kun je beter op je lichaam dragen, bijvoorbeeld in zakjes aan de binnenkant van je kleding of in een geldbuidel en daar waar mogelijk in de kluis van het hotel af te geven. Laat geen geld of kostbare zaken slingeren in je hotelkamer.Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden.

Reizen in de autonome republiek Abchazië in het noordwesten van Georgië en Zuid-Ossetië worden afgeraden. Ook de Pankisi kloof in het noordoosten van Georgië kun je beter mijden. Actuele informatie over de veiligheid in Georgië vind je op https://www.nederlandwereldwijd.nl de website van Nederland wereldwijd onder ‘Reisadvies Buitenlandse Zaken’. Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken: http://diplomatie.belgium.be vind je nuttige reisadviezen.

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.