Etnografisch Museum in de open lucht

Openlucht musea
Tijdens het reizen hebben we niet altijd genoeg tijd om het hele land te bezoeken. In Georgië is het echter mogelijk om mini Georgia te zien en wat informatie te krijgen over de verschillende regio's, door een enkele plaats te bezoeken - het Giorgi Chitaia Openluchtmuseum voor etnografie.

Geschiedenis

Het Openluchtmuseum voor Volkenkunde bevindt zich in Tbilisi, op de heuvel ten westen van het Turtle-meer. Het werd gesticht door een Georgische etnograaf Giorgi Chitaia in 1966. Een groep mensen verzamelde zich rond het idee om een ​​openluchtmuseum te maken. Deze groep was op zoek naar de huizen die typerend waren voor verschillende Georgische regio's en ze brachten ze naar dit gebied. Ze richtten ze opnieuw op zoals elk gebouw het dagelijks leven van elke regio laat zien. In 1976 was het Museum van Etnografie gereed om de bezoekers te accepteren.

Een beschrijving van het museum
Open Air Museum of Ethnography, Tbilisi, Georgia

Het museum weerspiegelt verschillende etnieën van Georgië en vertegenwoordigt de voorbeelden van volksarchitectuur en ambachten uit verschillende regio's van het land. Het beslaat 52 hectare en is opgedeeld in 11 zones. Vijf daarvan vertegenwoordigen het oostelijk deel van Georgië en vijf - het westelijke deel. Je kunt ongeveer 70 gebouwen en meer dan 8000 etnografische exponaten zien die verschillende historische regio's van het land beschrijven. De laatste zone is voor de historisch-archeologische monumenten. Er is een basiliek van Sioni uit de 5e-6e eeuw en verschillende oude grafstenen die zijn verzameld uit het hele land.

Wanneer je het museum binnengaat, zie je de standbeelden van grootouders die het gevoel geven dat ze wachten op hun kinderen en kleinkinderen om hun verhaal te vertellen. Je zult voelen dat de tijd stopt, en je loopt eigenlijk in het verleden, in hun verhalen en levens. Er zijn verschillende werkinstrumenten en huishoudelijke artikelen die een speciale uitstraling creëren. U kunt dus in een paar uur heel Georgië zien en informatie krijgen over de levensstijl van elk deel van het land. Bezoekers zijn verbaasd over deze plek, omdat ze beseffen hoe klein en tegelijkertijd heel divers Georgië is.

Andere functies van het museum
Sajalabo house from the plain Samegrelo, Open air museum of Ethnography in Tbilisi, Georgia

Het Openluchtemuseum voor Etnografie is ook een wetenschappelijk-educatief centrum. Hier worden verschillende monumenten van materieel, spiritueel en cultureel erfgoed bewaard. Het educatieve centrum is een geweldige kans voor de kinderen om een ​​praktische studie te hebben van de traditionele smidstechnieken en andere knutselen. Het Museum van Etnografie werkt elke dag behalve op maandag van 10:00 tot 18:00 uur. Entree is minder dan één euro, en je kunt ook een rondleiding door het museum krijgen voor ongeveer tien euro.

Vergeet het Open-Air Museum of Ethnography niet in Georgië. Het is een geweldige kans om een ​​miniversie van Georgia op één plek te zien. Het gevolg is dat u meer weet welke regio van het land u het meest aantrekt. Dus, na een bezoek aan het museum, kunt u uw volgende reis plannen om het land te verkennen.