Tradities, Keuken en Wijn

Traditie van het wijnmaken

Cradle of Wine GeorgiaGedurende vele eeuwen was wijnbouw niet alleen de basis van de economische rijkdom van Georgië, maar ook een deel van zijn spirituele cultuur. Wijn is voor een Georgier niet alleen een drankje. Wijn is er eerder een religie.

Wijn versterkt de nationale geest en verenigt de gasten van traditionele feesten. Wijngaarden worden vermeld in Georgische legenden, verhalen en liedjes. Wijn in Georgië is het nationale promotiemiddel voor het aantrekken van toeristen uit de hele wereld.

Legenden en mythen over Georgië en Georgiërs

Legende van koning GorgasaliDe Georgiërs, die in liefde met hun vaderland en de natuur. Zult u denken, dat Georgië is een moederland van de legendes, hier elke plaats, berg heeft zijn eigen legende:

* Er is een prachtige legende over de eerste Georgiërs. Toen God het land van de wereld verdeelde, feesten de Georgiërs;  daarom waren zij laat voor de verdeling. Toen zij hoorden dat God het land aan het verdelen was, besloten zij hem om hun aandeel te gaan vragen.

Bruilofttradities


prince david bagrationiEen echte Georgische bruiloft is een mooie, onderhoudende en rijke vakantie met inachtneming van alle originele gewoonten van het Georgische volk. De eerste regel voor een Georgische bruiloft is een overvloed aan genodigden. Soms bedraagt het aantal gasten enkele honderdtallen.

Georgisch Feest

Gastvrijheid

sufra“Iedere gast wordt door God gezonden "(Georgisch spreekwoord). Al eeuwenlang ontwikkelde het Georgische volk tradities van gastvrijheid. Liefde en grenzeloos respect voor de gasten, toewijding aan de rechten van de gastheer en traditionele feesten worden van de ene generatie op de andere doorgegeven.

Feestdagen en festivals

mekvleMensen in Georgië houden van hun feestdagen en wat het belangrijkste is, weten hoe ze te organiseren zo mooi, heerlijk en vrolijk, dat je elke minuut van het festival genieten, en dan uitkijken naar de volgende.

Georgische wijnen

Georgisch maraniOp het kruispunt tussen Oost en West, ten Zuiden van de Kaukasus, ten Oosten van de Zwarte Zee en ten Westen van de Kaspische Zee ligt een vergeten wijnland. Toch mag dit wijnland zich het oudste wijnland ter wereld noemen. De wijnbouw is er diep geworteld in de rijke geschiedenis en cultuur en is perfect verweven in hun feesttradities. Geen enkel ander land heeft zo’n traditie, Georgië werd dus ten onrechte vergeten. De honderden inheemse druivenrassen, de verschillende vruchtbare bodemsoorten en het ideale klimaat om wijndruiven te laten rijpen, zorgen namelijk voor perfecte omstandigheden om grootse wijnen te maken. Er worden moderne wijnen gemaakt waarin het beste van de Europese expertise en de Georgische wijntraditie samenkomen. Karaktervolle frisse wijnen en rode wijnen met een intense kleur, krachtig in geur en smaak. Nieuwe wijnen uit een oud wijnland.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.